Tips van onze koelmonteurs


Tips van onze koelmonteurs voor uw professionele koelingen.

Onze koelmonteurs komen iedere dag in keukens en restaurants van bedrijven, horeca, catering en instellingen. Koel- en vriesapparatuur is van cruciaal belang en wanneer uw apparatuur niet goed werkt, kan dit vervelende gevolgen hebben. Toch kunt u zelf veel doen om storingen te voorkomen, de levensduur van uw koelinstallaties te verlengen en energiekosten te besparen. Lees onderstaand de 8 tips van onze koelmonteurs.

Tip 1: Let op de omgevingstemperatuur.

Wanneer u de mogelijkheid heeft is het raadzaam om uw koelinstallatie op een zo koud mogelijke plaats neer te zetten. Als de omgevingstemperatuur rond uw koeling lager is, vraagt dit minder vermogen van uw installatie en zal deze langer meegaan.

Tip 2: Zorg voor goede ventilatie rondom uw koeling.

Zorg voor goede ventilatie rondom de koelingen zodat de ‘warmte’ goed afgevoerd kan worden. Het plaatsen van dozen rondom uw apparaat en/of het plaatsen van de condensor van uw koeling tegen de muur bevorderen de ventilatie absoluut niet. Indien de afvoer van warmte grotendeels wordt geblokkeerd kan het energieverbruik flink stijgen. Een goede warmteafvoer bevordert bovendien de levensduur van de koeling.

Tip 3: Reinig uw condensor.

Reinig regelmatig uw condensor. Dit voorkomt storingen en zorgt ervoor dat uw koelapparaat langer meegaat.

Tip 4: Controleer de deursluiting en deurrubbers van uw koelinstallaties.

Voer regelmatig een controle uit of de deuren van uw koel- of vrieskast nog goed sluiten en of de deurrubbers goed sluiten. Een niet goed sluitende koeling geeft u hogere energiekosten. Daarnaast moet uw koelinstallatie als het ware harder werken en zal het wanneer dit over een langere periode plaatsvindt uiteindelijk ten koste gaan van de levensduur van uw apparaat.

Tip 5: Richt uw koeling goed en efficiënt in.

Een goede inrichting van uw koeling is heel belangrijk. Zet hierbij vooraan wat u vaak nodig heeft. Hierdoor zal de deur per saldo minder lang open staan, waardoor u minder vermogen van uw koeling vraagt en deze uiteindelijk langer meegaat. Daarnaast krijgt u natuurlijk te maken met lager energieverbruik wanneer uw koelinstallatie minder lang openstaat.

Tip 6: Ruim regelmatig op.

Ruim regelmatig uw koel- of vriesinstallatie op en gooi weg wat u niet meer gebruikt. Dit vraagt minder capaciteit van uw installatie en het bevordert de interne luchtcirculatie van uw koeling.

Tip 7: Let op de temperatuurinstellingen.

Het klinkt paradoxaal, maar stel uw koeling of vriezer zo “warm” mogelijk in. Voor een vriezer zorgt een temperatuur van bijvoorbeeld -27°C niet voor een langere houdbaarheid van uw producten. Door uw installatie zo zuinig mogelijk in te stellen vraagt u minder capaciteit van uw koeling en zal deze op termijn langer meegaan. Daarnaast scheelt het vanzelfsprekend in de energiekosten wanneer u de installatie weliswaar conform de normen, maar lager instelt dan voorheen.

Tip 8: Laat regelmatig preventief onderhoud uitvoeren.

Preventief onderhoud voorkomt vervelende storingen aan uw koelapparatuur. Ook verlengt het de technische levensduur van uw koelingen.  Laat regelmatig preventief onderhoud uitvoeren.

Wanneer wij u verder ergens mee kunnen helpen, of wanneer u vrijblijvend geïnformeerd zou willen worden over de mogelijkheden van preventief onderhoud door Uyterlinde Koeltechniek, vernemen wij dit natuurlijk heel erg graag.

Actueel


Vacatures

Allround Servicemonteur(s) Koeltechniek

Wegens uitbreiding van onze activiteiten en toename van werkzaamheden zijn wij op zoek naar:

  • Monteur woonachtig in omgeving Utrecht
  • Monteur woonachtig in omgeving Amsterdam
  • Monteur woonachtig in omgeving Den Haag
> Lees verder...


Waarom preventief onderhoud aan uw vries- en koelinstallaties?

Met preventief onderhoud aan uw professionele koelinstallaties voorkomt u niet alleen storingen, u verlengt ook de technische levensduur van uw koel- en vriesapparatuur. Afhankelijk van hoe intensief u ....

> Lees verder...


Gratis tips van onze koelmonteurs.

Onze koelmonteurs komen iedere dag in keukens en restaurants van bedrijven, horeca en instellingen. Koel- en vriesapparatuur is van cruciaal belang en wanneer uw apparatuur niet goed werkt kan dit vervelende gevolgen hebben.

> Lees verder...


Uyterlinde Koeltechniek BV

Sportlaan 8
4209 AX Schelluinen

T 0184-621210

E info@uyterlindekoeltechniek.nl